Sposób przygotowania:
Zielona zupa jarzynowa
Bób obieramy ostrym nożem ze skórki. Fasolkę płuczemy, obcinamy końcówki, kroimy na pół. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Brokuły dzielimy na małe różyczki. Umytą cukinie kroimy w pól plasterki.
W garnku podgrzewamy oliwę i przesmażamy na niej pokrojonego w pół plasterki pora.
Kiedy por się zeszkli zalewamy go bulionem. Do bulionu dodajemy pokrojone ziemniaki, bób i fasolkę, wlewamy sok z limonki i gotujemy zupę 10 minut.
Następnie dodajemy różyczki brokuła, a po kolejnych 5 minutach cukinie. Do zupy dodajemy posiekaną natkę pietruszki a następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem – gotujemy 1 minutę.
Zupę serwujemy gorącą posypaną startym parmezanem – smacznego.
W garnku podgrzewamy oliwę i przesmażamy na niej pokrojonego w pół plasterki pora.
Kiedy por się zeszkli zalewamy go bulionem. Do bulionu dodajemy pokrojone ziemniaki, bób i fasolkę, wlewamy sok z limonki i gotujemy zupę 10 minut.
Następnie dodajemy różyczki brokuła, a po kolejnych 5 minutach cukinie. Do zupy dodajemy posiekaną natkę pietruszki a następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem – gotujemy 1 minutę.
Zupę serwujemy gorącą posypaną startym parmezanem – smacznego.
Czekoladka 2