Sposób przygotowania:
Zupa z wątróbki
Wątróbkę bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a następnie pokroić na nieduże kawałki. Marchewkę, seler oraz pietruszkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, przemyć ziemną wodą, żeby nie szczypała w oczy, a w następnej kolejności pokroić również w kostkę. W rondelku, na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć pokrojone warzywa i wątróbkę. Całość chwili razem podusić. W następnej kolejności całość wlać do bulionu mięsnego i zagotować. Na patelni rozpuścić masło, a później dodać do niego mąkę i bardzo dokładnie wymieszać. Gotową zasmażkę wlać do gotującej się zupy z wątróbki. Pod koniec gotowania zupę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i zagęścić ją śmietaną. Natkę pietruszki dobrze umyć, drobno posiekać i dodać do zupy.