Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa z wątróbki baraniej po trenczyńsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

i jeszcze co nie co z kuchni węgierskiej

Zupa z wątróbki baraniej po trenczyńsku

Składniki:

Zupa z wątróbki baraniej po trenczyńsku

 

Sposób przygotowania:

Zupa z wątróbki baraniej po trenczyńsku
Umytą, oczyszczoną z błon wątróbkę oraz pokrojone w talarki warzywa i w kostkę cebulę ugotować w 3 l wody. Trzy jaja ugotować na twardo. Ugotowaną i ochłodzoną wątróbkę przepuścić przez maszynkę, jaja zaś pokroić w drobną kostkę. Z masła i mąki przygotować jasną zasmażkę, rozprowadzić z zupą, dodać zmieloną wątróbkę oraz pokrojone jaja, drobno posiekaną nać pietruszkę, przyprawić do smaku i kilka minut gotować. W wazie wymieszać śmietanę z żółtkiem, dodać sok cytrynowy i zalać zupą.