Sposób przygotowania:
Zupa z zielonym groszkiem
W garnku rozgrzać smalec. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na smalcu. Marchewki i pietruszkę obrać, pokroić w półplasterki. Seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa wrzucić do cebuli (można też dodać trochę pora, ja akurat nie miałam). Wszystko wymieszać i smażyć razem ok. 5 minut, co chwilę mieszając. Do warzyw wlać bulion, dodać ziele angielskie, liść laurowy i trochę pieprzu, zagotować. Gotować ok. 15 minut. Mięso pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w niezbyt dużą kostkę. Do zupy dodać mięso, ziemniaki i groszek. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. W razie potrzeby zupę doprawić do smaku odrobiną soli lub przyprawy uniwersalnej.
zewa
Beatris
Można by spróbować. Zawsze wrzucam surowe mięso do zupy i sama jestem ciekawa jak by smakowała z podsmażonym.
zewa
:)
Cukiereczek13
zbysiowa