Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Zupa zamkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo smaczna, klasyczna zupka, polecam

Zupa zamkowa

Składniki:

Zupa zamkowa

 

  • 1,5 l.wywaru z kości i warzyw
  • 1/3 szkl. śmietany
  • 25 dag wołowiny bez kości
  • 20 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 5 dag makaronu
  • 5 dag twardego żółtego sera
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • majeranek
  • przyprawa do zup

Sposób przygotowania:

Zupa zamkowa
Cebulę i pieczarki opłukać, drobno pokrajać.Mięso zemleć, podsmażyć, dodać pieczarki i cebulę, lekko zrumienić, dusić do miękkości skrapiając wywarem.Połączyć z pozostałym wywarem i makaronem, ugotować często mieszając. Dolać śmietanę, starty ser i posiekaną natkę pietruszki, zagotować, doprawić.