oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Zupa ze słodkiej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać z oddzielnie ugotowanymi ziemniakami, polanymi zrumienioną słoniną :)

Zupa ze słodkiej kapusty

Składniki:

Zupa ze słodkiej kapusty

 

  • 40 dag żeberek wieprzowych
  • 70 dag kapusty
  • 10 dag cebuli
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 15 dag śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • sól do smaku
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa ze słodkiej kapusty
Mięso oczyścić, umyć, pokrajać na porcje, zalać wrzącą wodą i ugotować do miękkości. Gdy miękkie - wyjąć z wywaru i ugotować w nim poszatkowaną kapustę i pokrajaną w drobną kostkę cebulę. Ugotowaną zupę podprawić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować, odstawić, dodać pastę pomidorową i zieloną pietruszkę, doprawić solą i pieprzem. Podawać z oddzielnie ugotowanymi ziemniakami, polanym zrumienioną słoniną.

Tagi:

kapusta