kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Zupa ze świeżej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kapustę obrać z wierzchnich liści i pokrajać na 8 części, obrane i wypłukane ziemniaki pokrajać w ćwiartki.

Zupa ze świeżej kapusty

Składniki:

Zupa ze świeżej kapusty

 

  • biała kapusta 1/2 pół
  • wędzona boczek 25 dag
  • kiełbasa 25 dag
  • ziemniaki 25 dag
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa ze świeżej kapusty
Kapustę obrać z wierzchnich liści i pokrajać na 8 części, obrane i wypłukane ziemniaki pokrajać w ćwiartki. Boczek i kiełbasę pokrajane na plasterki zalać zimną osoloną wodą ( 1, 5l), zagotować, dodać pokrajaną kapustę i gotować 90 min, na małym ogniu. Wówczas dodać ziemniaki i gotować do miękkości.