lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Zupa ze świeżych maślaków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna zupa ze świeżych maślaków...

Zupa ze świeżych maślaków

Składniki:

Zupa ze świeżych maślaków

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ze świeżych maślaków
.Włoszczyznę oczyścić i zalać gorącą wodą. Następnie włoszczyznę posolić i później zagotować. Ugotowany wywar odcedzić. Maślaki bardzo dobrze oczyścić i umyć, pokroić w nieduże plasterki Cebulę obrać, polać zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić na drobną kostkę. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną cebulę. Do cebuli dodać pokrojone maślaczki i dusić razem pod przykryciem. Duszone warzywa podlewać czasami wywarem, żeby się nie przypaliły. Do wywaru dodać duszone grzyby z cebulkę. Mąkę dokładnie wymieszać z 1/3 szklanki śmietany oraz 1/4 szklanki wywaru na jednolitą masę. Wymieszane składniki dodać do zupy, a następnie zagotować. Zupę z maślaków najlepiej podawać z ugotowanym do miękkości drobnym makaronem.