kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Zupa ziemniaczana przecierana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Obraną i opłukaną włoszczyznę gotujemy,

Zupa ziemniaczana przecierana

Składniki:

Zupa ziemniaczana przecierana

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczana przecierana
Obraną i opłukaną włoszczyznę gotujemy, pod koniec dodajemy obrane i pokrajane w talarki ziemniaki. Gdy są miękkie, wyjmujemy listek, przecieramy jarzyny przez cedzak lub miksujemy.

Oddzielnie zasmażamy pokrajany boczek z cebulą, dodajemy do przetartej zupy, wrzucamy również pokrojonego w talarki pora - zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą startą gałką muszkatołową, możemy też wsypać usiekaną zieloną pietruszkę.

Tagi:

ziemniaki