Sposób przygotowania:
Zupa ziemniaczana z boczkiem i grzankami
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Marchewkę umyj, zetrzyj na tarce. Por oczyść, umyj. Pietruszkę oraz seler umyj, obierz. Do garnka włóż ziemniaki, marchewkę, seler, por, pietruszkę. Zalej ok. 1,7 l wody. Gotuj do miękkości. Boczek pokrój na cienkie plastry, ułóż na rozgrzanej patelni. Podsmaż z obydwóch stron, zdejmij. Chleb pokrój w drobną kostkę, podsmaż na patelni, na której był smażony boczek. Z zupy wyjmij por, seler i pietruszkę. Przypraw ją solą, pieprzem oraz przyprawą Kucharek. Następnie wlej śmietanę, wymieszaj (możesz zagęścić zupę śmietaną wymieszaną z mąką). Dodaj boczek i p[osyp grzankami.