Sposób przygotowania:
Zupa ziemniaczana z serkiem topionym
Rosół przelewamy do garnka i zagotowujemy. Marchewki i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Pokrojone warzywa wkładamy do gotującego się rosołu i dodajemy listek i ziele angielskie.
Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i dokładamy do garnka z zupą.
Do miseczki wkładamy serek i wlewamy gorący rosół ( 1/2 szkl z garnka), mieszamy do momentu aż serek się rozpuści. Przelewamy do ugotowanej zupy i doprawiamy do smaku, zagotowujemy.
Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i dokładamy do garnka z zupą.
Do miseczki wkładamy serek i wlewamy gorący rosół ( 1/2 szkl z garnka), mieszamy do momentu aż serek się rozpuści. Przelewamy do ugotowanej zupy i doprawiamy do smaku, zagotowujemy.