Sposób przygotowania:
Zupa ziemniaczana po staromiejsku
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, zalać wywarem, dodać ziemniaki, ugotować. Buraczki oczyścić, opłukać, ugotować lub upiec, obrać i pokrajać w kostkę.
Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć lekko rumieniąc, połączyć z zupą i koncentratem pomidorowym, chwile pogotować, dodać buraczki, zagotować i doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem
Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć lekko rumieniąc, połączyć z zupą i koncentratem pomidorowym, chwile pogotować, dodać buraczki, zagotować i doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem