Sposób przygotowania:
Żurek z białą kiełbasą
Białą kiełbasę sparzoną obrać z flaka, pokroić w kostkę, cebulę i ząbki czosnku drobno pokroić. Do misy urządzenia wlać olej rzepakowy, pokruszoną suszoną ostrą papryczkę, wsypać pokrojone dodatki, program pieczenie 160 C na 12 minut. Zamknąć pokrywę i po 8-miu minutach otworzyć, wymieszać i piec przy otwartej do końca czasu.
Wlać wodę, wsypać kucharka, dać ziele angielskie, liście laurowe ustawić program zupa, zamknąć pokrywę i gotować 10 minut.
Następnie butelkę z żurkiem dobrze wstrząsnąć, wlać do dzbanka, dodać śmietanę, sól i wlać wszystko do wywaru, wymieszać, zamknąć i zagotować, po zagotowaniu wyłączyć przyciskiem program.
Wlać wodę, wsypać kucharka, dać ziele angielskie, liście laurowe ustawić program zupa, zamknąć pokrywę i gotować 10 minut.
Następnie butelkę z żurkiem dobrze wstrząsnąć, wlać do dzbanka, dodać śmietanę, sól i wlać wszystko do wywaru, wymieszać, zamknąć i zagotować, po zagotowaniu wyłączyć przyciskiem program.
Pan Zmieszany