Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Zupka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Syta zupka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zupka

Składniki:

Zupka

 

 

 

  • 50 dag wołowiny bez kości,
  • 2 marchewki,
  • kawałek selera,
  • 2 duze cebule,
  • 2 duze cebule,
  • 40 dag pieczarek,
  • 3 papryki ( najlepiej w różnych),
  • 2 spore kiszone ogórki,
  • 1/2 słoiczka koncentratu pomid,
  • 1/2 szkl. groszku konserw.,
  • 1 bulionetka wołowa,
  • 1 kostka czosnkowa KNORR,
  • sól, pieprz mielony,keczup

 

 

Sposób przygotowania:

Zupka
Wołowinę umyć, pokroić w paseczki. Warzywa obrać, pokroić w słupki.Cebule obrać i pokroić w kosteczkę.Na połowie oleju podsmażyć mięso, cebulę i warzywa. Na drugiej części oleju podsmażyć pieczarki i pokrojoną w kostkę paprykę.Połączyć składniki.dodać pokrojone w kostkę ogórki i groszek.Dodać bulionetkę i 1/2 szkl wody. Dusić do miękkości mięsa.Doprawić wg uznania.