Sposób przygotowania:
Zupka chińska z kluseczkami rybnymi.
Grzybki chińskie moczymy w wodzie. Filet bez skóry mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy grysik, jaja, sok z cytryny, sól i pieprz cytrynowy do smaku.Odstawiamy na ok pół godziny. Bulion warzywny doprowadzamy do wrzenia , nakładamy łyżką kluseczki i gotujemy je partiami.Odkładamy na talerz.Do bulionu dodajemy pokrojone w drobne paseczki - grzyby, pokrojoną w półtalarki białą część pora i cebulę pokrojoną w piórka. Gotujemy wszystko do miękkości. Na końcu dodajemy sos, mieszamy i doprawiamy zupę do smaku ostatecznie solą i pieprzem. Gorącą zupą zalewamy kluseczki , posypujemy listkami pietruszki.
Sarenka
Apetyczna zupka z ryba. Robie gulasz pomidorowy z ryba i smakuje wybornie. Moje smaczki!
Natala1210
jaNina
marietta