gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Zupka cygańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ta zupka jest naprawdę pyszna i warta spróbowania

Zupka cygańska

Składniki:

Zupka cygańska

 

  • mięsko wieprzowe ilość wg uznania
  • 1 słoiczek papryki czerwonej
  • papryka słodka w proszku
  • papryka ostra w proszku
  • kluski szczypane
  • sól
  • pieprz
  • Bulion:
  • 1marchewkę
  • kawałek pora
  • 1 pietruszkę
  • kawałek selera
  • 2 kostki rosołowe

 

 

Sposób przygotowania:

Zupka cygańska
Mięsko wieprzowe pokroić i doprawić solą, pieprzem, papryka ostrą i słodką. Przysmażyć na patelni. Miedzy czasie przygotować bulion, do garnka wlać wodę, dodać kostki rosołowe i postawić na gaz.Marchewkę oczyścić i pokroić w paski I dodać do gotującej się wody, dodać także por, pietruszkę i seler. Doprawić wg gustu. Gdy bulion będzie gotowy wyciągnąć warzywka i dodać usmażone mięsko, chwile gotować. Ze słoiczka wyciągnąć 3 duże papryczki, pokroić i dodać do bulionu. Wszystko pogotować. Na sam koniec zrobić kluski z mąki i dodać do zupki, chwile gotować.
Smacznego