plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Zupka jarzynowa z kalarepka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Pyszna zupka dla dzidziuśka, coś nowego coś pysznego

Zupka jarzynowa z kalarepka

Składniki:

Zupka jarzynowa z kalarepka

 

  • 1/2 marchewki
  • 1/4 pietruszki
  • 1/2 ziemniaczka
  • mały plasterek kalarepki
  • 1 łyżeczka masła lub oleju roślinnego
  • 20 g fileta z piersi z kurczaka

Sposób przygotowania:

Zupka jarzynowa z kalarepka
Jarzyny dokładnie umyć, obrać i pokroić na drobne kawałeczki. Filet z kurczaka dokładnie umyć. Pokrojone warzywa włożyć do wrzątku i gotować do miękkości razem z mięskiem. Zmiksować ugotowaną zupkę na jednolita papkę. Dodać do niej masło lub olej roślinny. Ponownie zagotować zupkę.