Bilcia

Bilcia

Kucharz
[Przepisów: 19]

Zupka podwójnie kapuściana na sylwetkę

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mój autorski przepis na zupkę oczyszczającą organizm a jednocześnie bardzo dietetyczną

Zupka podwójnie kapuściana na sylwetkę Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupka podwójnie kapuściana na sylwetkę

 

  • 1 mała główka młodej kapusty włoskiej

 

  • 1 mała kapusta pekińska

 

 

  • 3-4 łodygi selera naciowego

 

  • kawałek selera w korzeniu

 

  • 3 marchewki

 

  • 1 pietruszka

 

  • 3,5 l. wody

 

  • ziele angielskie, liść laurowy, 2 łyżki lubczyku suszonego, 1 łyżka cząbru, 1 łyżka bazylii
  • kawałek świeżego imbiru

Sposób przygotowania:

Zupka podwójnie kapuściana na sylwetkę
Obie kapusty szatkujemy, wrzucamy do jednej miski i mieszamy.Następnie wszystkie pozostałe warzywa myjemy, marchew, pietruszkę, oba selery obieramy . Seler naciowy kroimy w cienkie półplasterki a resztę warzyw ścieramy na tarce o dużych oczkach. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i również kroimy w paseczki. Wszystko zalewamy wodą i gotujemy ok. godzinę. Po tym czasie dodajemy zioła, starty imbir, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy jeszcze z 30 min.
Zupka podwójnie kapuściana na sylwetkę
Obie kapusty szatkujemy, wrzucamy do jednej miski i mieszamy:
Zupka podwójnie kapuściana na sylwetkę
Następnie wszystkie pozostałe warzywa myjemy, marchew, pietruszkę, oba selery obieramy . Seler naciowy kroimy w cienkie półplasterki a resztę warzyw ścieramy na tarce o dużych oczkach. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i również kroimy w paseczki.

Tagi:

zioła