kamila1957

kamila1957

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

zupka ryżówka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

lekka zupka dla dzieci,pyszniutka.

zupka ryżówka

Składniki:

zupka ryżówka

 

  • składniki:
  • saszetka -10dag ryżu
  • marchewka
  • pietruszka
  • mały kawałek selera
  • koperek
  • natka pietruszki
  • angielskie ziele-2szt
  • listek laurowy
  • sól lub vegeta
  • odrobina magii do smaku

Sposób przygotowania:

zupka ryżówka
mięso myjemy wkładamy do garnka(mięso jakie kto lubi,ale najlepiej drobiowe)gotujemy około 15min
kroimy warzywa w kostkę lub trzemy na tarce grube oczka,dokładamy do gotującego się mięsa
wsypujemy ryż
wkładamy listek,ang.ziele
solimy lub vegetujemy
gotujemy do miękkości
po ugotowaniu dodajemy posiekany koperek i posiekaną nać pietruszki
do smaku dodajemy magii w płynie (jak kto lubi)
smacznego

Tagi:

ryż