Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Zupka szczypiorkowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna zupka z zieleninką, ze świeżego szczypiorku.

Zupka szczypiorkowa.

Składniki:

Zupka szczypiorkowa.

 

 

  • 2 pietruszki

 

  • 3 marchewki

 

  • 2 pęczki szczypioru

 

 

 

  • szczypta soli, pieprzu

Sposób przygotowania:

Zupka szczypiorkowa.
Obieramy, myjemy i kroimy w kostkę ziemniaki, marchew i pietruszki. Sczypiorek myjemy i siekamy. Marchew i pietruszki zalewamy ok. 1 litrem gorącej wody i gotujemy przez 5 min. Wsypujemy ziemniaki i gotujemy do miękkości. Wlewamy śmietanę do zupy, wsypujemy 3/4 szczypiorku. Doprawiamy i zagotowujemy. Podajemy zupkę posypaną resztą szczypiorku.