aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

zupka z grzankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna zupka z grzankami i jajkiem

zupka z grzankami

Składniki:

zupka z grzankami

 

Sposób przygotowania:

zupka z grzankami
W dużym garnku podgrzewamy olej i dodajemy pokrojone pomidory z puszki (możemy dodać normalne, jednak wcześniej musimy ściągnąć z nich skórkę), pokrojoną cebulkę w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę i dusimy wszystko pod przykryciem . Następnie wlewamy gorący bulion i gotujemy. Na końcu zupę miksujemy blenderem. Bułki kroimy na pół i takie połówki zarumieniamy z obu stron na oleju. Zupę przelewamy do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułożyć grzanki. Jajka ubić trzepaczką i ostrożnie wylać na bułkę. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i zapiekać, aż jajka się zetną.

Tagi:

jajko jajka