Ania13

Ania13

Kucharz
[Przepisów: 8]

Zupka z grzybami i ryżem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Po ugotowaniu zaskoczy cię niecodzienny smak.

Zupka z grzybami i ryżem.

Składniki:

Zupka z grzybami i ryżem.

 

  • szklanka ryżu
  • 2 skrzydełka
  • 2 udka
  • 20 dag fasolki szparagowej,20 dag kalafiora
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • garść grzybów suszonych lub mun
  • duża marchewka
  • cebula
  • olej
  • cukier,imbir,sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Zupka z grzybami i ryżem.
Ryż ugotuj w pół litra osolonej wody.Odstaw pod przykryciem.Grzybki ugotuj w wodzie,odsącz.Udka i skrzydełka umyj i pokrój.Zalej w garnku 2 litrami wody,oprósz solą,ugotuj.Marchewkę pokrój w słupki,cebulę w piórka,podsmaż na oleju.Dodaj do zupy wraz z oczyszczoną fasolką szparagową i kalafiorem,przypraw imbirem,sosem sojowym,cukrem,solą i pieprzem.Dodaj pokrojone grzybki.Ugotuj i podawaj i ryżem.

Tagi:

ryż sosy grzyby