iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Książka Kucharska: Potrawy z młodej kapusty

Zupka z młodej kapusty i kalarepy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupka z młodej kapusty i kalarepy z smietaną

Zupka z młodej kapusty i kalarepy

Składniki:

Zupka z młodej kapusty i kalarepy

 

  • 2 szt marchewka,
  • 1/2 szt młoda kapusta,
  • 4 szt ziemniaki,
  • 1 szt śmietana,
  • 2 szt kostka warzywna,
  • pieprz,
  • przyprawa w płynie,
  • koperek,
  • natka pietruszki,
  • 2 szt kalarepka młoda

 

Sposób przygotowania:

Zupka z młodej kapusty i kalarepy
W garnku z wodą gotujemy wywar z dodatkiem kostek warzywnych. Można użyć skrzydełek lub udka od kurczaka. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do garnka. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka . Kalarepkę obieramy i kroimy w paseczki cieniutkie. Gotujemy ok 10 min. Dodajemy pokrojona w paseczki kapustę. Doprawiamy przyprawa w płynie i gotujemy aż kapusta będzie miękka . Zaciągamy śmietaną najlepiej 18 procentową dodajemy posiekana zieleniną i doprawiamy pieprzem świeżo mielonym