krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Żurek wiejski

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo dobre polecam wszystkim

Żurek wiejski

Składniki:

Żurek wiejski

 

  • 1 Żurek
  • 4 grzyby suszone
  • 2 plastry słoniny wędzonej
  • 1 biała kiełbasa
  • 1 cebula
  • 1 kiełbasa polska
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, majeranek

Sposób przygotowania:

Żurek wiejski
Grzyby namoczyć, następnie ugotować w 1/2 l wody, wyjąć i pokroić. Słoninę wytopić. Dodać pokrojone w kostkę kiełbasę białą i cebulę, podsmażyć. Żurek rozprowadzić w 1/2 l wody i dodać do wywaru grzybowego.
Do zupy dodać zawartość patelni i kiełbasę polska, pokrojoną w plasterki. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.