evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Amur z piekarnika

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pierwszy raz jadłam Amura i powiem że jest przepyszny,bardzo soczysty.Smakiem przypomina karpia tylko że nie zajeżdża mułem ;)

Amur z piekarnika Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Amur z piekarnika

 

  • 500g amura świeżego
  • 2 łyżki drobno posiekanego koperku
  • sok wyciśnięty z połowy cytryny
  • 2 szczypty przyprawy fisch masala
  • olej rzepakowy
  • sól morska i pieprz świeżo mielone wg.uznania

Sposób przygotowania:

Amur z piekarnika

Rybę umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i przekroić na dwie części. Przełożyć na wysmarowaną olejem blaszkę.Polać sokiem z cytryny,oprószyć przyprawą fisch masala,posolić,popieprzyć i nakryć folią aluminiową. Piec w rozgrzanym piekarniku 180*C (grzanie góra) 25 minut i gotowe. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego . . .


Polecamy: amur po litewsku >>>

Amur z piekarnika
Przełożyć na wysmarowaną olejem blaszkę.Polać sokiem z cytryny,oprószyć przyprawą fisch masala,posolić,popieprzyć i nakryć folią aluminiową.