zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Babeczka pomarańczowa

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Babeczka na wielkanocny stół, ucieszy nie tylko małego łasucha:)

Babeczka pomarańczowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczka pomarańczowa

 

  • 3 jajka
  • 25 dag mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru
  • 130 ml soku pomarańczowego
  • ½ szklanki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 10 dag skórki kandyzowanej pomarańczowej
  • Polewa biała
  • Kurczaczki piankowe
  • Posypka zielona

 

Sposób przygotowania:

Babeczka pomarańczowa
Jajka miksuję z cukrem, aż powstanie puszysta masa. Cały czas miksując wlewam sok, następnie olej. Mąkę przesiewam, mieszam z proszkiem do pieczenia, i dosypuję porcjami do miksowanej masy. Miksuję jeszcze chwilę. Następnie dodaję skórkę kandyzowaną i mieszam łyżką.



Ciasto wlewam do formy silikonowej w kształcie babki. Wkładam do nagrzanego piekarnika 180 st.C na 50 minut.

Po upieczeniu odstawiam do całkowitego wystudzenia.

Następnie dekoruję polewą, kurczaczkami i posypuję zieloną posypką.
Babeczka pomarańczowa
Jajka miksuję z cukrem, aż powstanie puszysta masa. Cały czas miksując wlewam sok, następnie olej
Babeczka pomarańczowa
Ciasto wlewam do formy silikonowej w kształcie babki. Wkładam do nagrzanego piekarnika 180 st.C na 50 minut
Babeczka pomarańczowa
Po upieczeniu odstawiam do całkowitego wystudzenia.
Babeczka pomarańczowa
Następnie dekoruję polewą, kurczaczkami i posypuję zieloną posypką

Tagi:

jajko jajka