alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Babka z makiem i mąką krupczatką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Babka z makiem i mąką krupczatką

Babka z makiem i mąką krupczatką

Składniki:

Babka z makiem i mąką krupczatką

 

  • 1 szklanka suchego maku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 18 dag cukru
  • 7 białek
  • 1 szklanka mąki krupczatki
  • pół kostki margaryny
  • szczypta soli
  • parę kropel olejku migdałowego

Sposób przygotowania:

Babka z makiem i mąką krupczatką
Ubić białka z cukrem i szczyptą soli. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypywać na przemian z makiem do ubijanych białek. Wymieszać z kilkoma kroplami olejku migdałowego. Margarynę lekko stopić i delikatnie wlewać do masy. Piec w temp. 180 st. C przez 35 minut.

Tagi:

krupczatka mak