Bakłażan smażony na ostro

Bakłażan « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Bakłażan smażony na ostro offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Bakłażan smażony na ostro
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Bakłażany pokroić na cienkie plasterki i posolić. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Bakłażan smażony na ostro - SKŁADNIKI:

  • 2 bakłażany
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 2 suszone papryczki chili
  • łyżeczka nasion kminku
  • 4 łyżki oleju
  • sól

Bakłażan smażony na ostro - PRZYGOTOWANIE:

Bakłażany pokroić na cienkie plasterki i posolić. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Zdjąć z patelni, osączyć z tłuszczu i układać w naczyniu. Na pozostały tłuszcz wrzucić kminek oraz pokruszoną papryczkę chili i smażyć na małym ogniu. Dolać jogurt do przypraw, wymieszać i wylać na plastry bakłażana. Podawać z ryżem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bakłażan smażony na ostro  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bakłażan
Zupa jarzynowa koniec wakacji Lutenica wersja z marchewką Szaszłyki z łososia z ajwarem i bakłażanem
Papryka faszerowana nadzieniem z bakłażanem Sałata z bakłażanem i serem pleśniowym Makaron łazanki z kurczakiem i  bakłażanem
Bakłażan faszerowany Razowy makaron z bakłażanem Zapiekanka Eli z bakłażanem
Leczo z bakłażanem i hiszpańską kiełbasą Bakłażan faszerowany Eli Czosnkowe grzanki Eli z ratatuj

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane