Bakłażan smażony na ostro

Bakłażan « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Bakłażan smażony na ostro offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Bakłażan smażony na ostro
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Bakłażany pokroić na cienkie plasterki i posolić. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Bakłażan smażony na ostro - SKŁADNIKI:

  • 2 bakłażany
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 2 suszone papryczki chili
  • łyżeczka nasion kminku
  • 4 łyżki oleju
  • sól

Bakłażan smażony na ostro - PRZYGOTOWANIE:

Bakłażany pokroić na cienkie plasterki i posolić. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Zdjąć z patelni, osączyć z tłuszczu i układać w naczyniu. Na pozostały tłuszcz wrzucić kminek oraz pokruszoną papryczkę chili i smażyć na małym ogniu. Dolać jogurt do przypraw, wymieszać i wylać na plastry bakłażana. Podawać z ryżem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bakłażan smażony na ostro  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bakłażan
Ajwar - sos z papryki i bakłażanu Bakłażanowe pizzerinki Penne z bakłażanem, pomidorami i salami
Zupa jarzynowa koniec wakacji Lutenica wersja z marchewką Szaszłyki z łososia z ajwarem i bakłażanem
Papryka faszerowana nadzieniem z bakłażanem Sałata z bakłażanem i serem pleśniowym Makaron łazanki z kurczakiem i  bakłażanem
Bakłażan faszerowany Razowy makaron z bakłażanem Zapiekanka Eli z bakłażanem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane