Bakłażan smażony na ostro

Bakłażan « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1
Bakłażan smażony na ostro
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Bakłażany pokroić na cienkie plasterki i posolić. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Bakłażan smażony na ostro - SKŁADNIKI:

  • 2 bakłażany
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 2 suszone papryczki chili
  • łyżeczka nasion kminku
  • 4 łyżki oleju
  • sól

Bakłażan smażony na ostro - PRZYGOTOWANIE:

Bakłażany pokroić na cienkie plasterki i posolić. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Zdjąć z patelni, osączyć z tłuszczu i układać w naczyniu. Na pozostały tłuszcz wrzucić kminek oraz pokruszoną papryczkę chili i smażyć na małym ogniu. Dolać jogurt do przypraw, wymieszać i wylać na plastry bakłażana. Podawać z ryżem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bakłażan smażony na ostro  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bakłażan
Pizza z bakłażanem Zapiekanka prowansalska z cheddarem Bakłażan nadziewany kaszą owsianą
Bakłażan duszony z szynką ziołami i cydrem Warzywa z kiełbasą na ryżu Cieciorka z bakłażanem
Pomidorowy kuskus z bakłażanem Tarta z bakłażanem Karniyarik bakłażan po turecku
Zapiekany bakłażan Bułeczki z Ajvar Ajwar - sos z papryki i bakłażanu

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane