Sposób przygotowania:
Baranek z masła
Masło zostawiamy na kilka minut w temperaturze pokojowej, aby zmiękło. Zawijamy je w folię spożywczą, lekko ugniatamy, nadając przybliżony kształt baranka, wyrównujemy powierzchnię folii. Wkładamy w drewnianą foremkę i zaciskamy dokładnie- w razie potrzeby wciskamy "wychodzące" masło do środka. Baranka kładziemy na kawałku białego papieru, delikatnie ściągamy folię spożywczą. Maskujemy ewentualne nierówności. Z jałowca robimy oczy. Z rzodkiewki wycinamy uszy baranka. Wokół szyi przyklejamy czerwoną wstążeczkę. Na boku baranka przyczepiamy małą gałązkę bukszpanu.
![Baranek z masła Baranek z masła](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/baranek-z-masla-100571.jpg)
![Baranek z masła Baranek z masła](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/baranek-z-masla-100572.jpg)
![Baranek z masła Baranek z masła](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/baranek-z-masla-100573.jpg)