mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Barszcz czerwony zabielany 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

pyszne staropolskie danie

Barszcz czerwony zabielany 4

Składniki:

Barszcz czerwony zabielany 4

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony zabielany 4
Buraczki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy wodą, dodajemy ocet oraz łyżeczkę soli. Dodajemy 3 ziarenka ziela angielskiego. Gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem około 30 minut. Następnie odstawiamy na 2 godziny by nabrał kolorku. Nastepnie znowu zagotować. Śmietanę roztrzebać z gorącym barszczem, wlać do garnka. Już nie gotować. Jedynie przyprawić wedle uznania przyprawami oraz sokiem z cytryny.