Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Biała kapusta zasmażana z koperkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna, zasmażana kapusta z dodatkiem świeżego kopru to wspaniały dodatek do mięsa i ziemniaczków z wody.

Biała kapusta zasmażana z koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biała kapusta zasmażana z koperkiem

 

  • 1 główka białej kapusty
  • 1 kostka rosołowa
  • kucharek
  • pieprz
  • 2 łyżki smalcu
  • 2 łyżki mąki
  • 1 pęczek kopru
  • ocet winny
  • Maggi

 

Sposób przygotowania:

Biała kapusta zasmażana z koperkiem
Umytą kapustę drobno poszatkować. Podlać wodą. Dodać kostkę rosołową. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Gotować pod przykryciem do miękkości. Kiedy kapusta będzie miękka rozpuścić smalec, zrumienić na nim mąkę, podlać wodą. Przesmażyć. Dodać do kapusty. Wymieszać. Umyty koperek drobno posiekać. Dodać do kapusty. Dokładnie wymieszać. Doprawić. Podawać jako dodatek do drugiego dania.
Biała kapusta zasmażana z koperkiem
Umytą kapustę drobno poszatkować i przełożyc do garnka.
Biała kapusta zasmażana z koperkiem
Kapustę podlać wodą i dodać kostkę rosołową.
Biała kapusta zasmażana z koperkiem
Przygotowaną zasmażkę dodać do gotującej się kapusty.
Biała kapusta zasmażana z koperkiem
Dodać posiekany koper i doprawić do smaku.

Tagi:

kapusta