eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Biała kapusta Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zasmażana biała kapusta z boczkiem wędzonym i koperkiem.

Biała kapusta Eli

Składniki:

Biała kapusta Eli

 

  • 1/2 główki białej kapusty
  • 15 dkg wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 pęczek koperku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • ocet do smaku

 

Sposób przygotowania:

Biała kapusta Eli
Boczek pokroić w kostkę.Cebulę posiekać.Rozgrzać patelnię,dodać boczek i chwilę smażyć.Dodać cebulę i jeszcze razem smażyć aż z boczku arobią się skwarki a cebula się zeszli.Kapustę poszatkować,zalać wodą,posolić,ugotować do miękkości i odcedzić.Do kapusty dodać boczek z tłuszczem i cebulą,koperek,oprószyć mąką,doprawić do smaku solą,pieprzem,cukrem i octem.Kapuste wymieszać i smażyć aż mąka nie będzie surowa.Smacznego!

Tagi:

kapusta