asia89

asia89

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Bieluchowe kuleczki na zielonej sałacie.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przystawka lekka, ale i treściwa, o wyrazistym smaku i aromacie, pikantna, doskonały dodatek do dań o delikatnym smaku. Efektowna wizualnie.

Bieluchowe kuleczki na zielonej sałacie.

Składniki:

Bieluchowe kuleczki na zielonej sałacie.

 

  • 250 g. półtłustego twarogu Bieluch
  • 3 opakowania serka Bieluch z papryką, pomidorami i chili
  • 1 1/2 cebuli
  • 1 sałata lodowa
  • przyprawy: 5 łyżek ostrej mielonej papryki, sól, pieprz;

Sposób przygotowania:

Bieluchowe kuleczki na zielonej sałacie.
1. Cebulę należy obrać, drobno posiekać, utrzeć z pieprzem i solą. Połączyć z twarogiem i serkami Bieluch. Masę serową, przyprawy i cebulę dokładnie wymieszać. 2. Zmieloną ostrą paprykę wysypać na płaski talerz. Można dosypać do niej odrobinę pieprzu, jeśli chcemy, aby potrawa była jeszcze ostrzejsza. 3. Z powstałej masy serowej należy uformować kuleczki i obtaczać je w mielonej papryce. 4. Sałatę lodową dokładnie umyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Przygotowane liście ułożyć na talerzu, na którym będzie podane danie. 5. Kuleczki ułożyć na sałacie.