burakcukrowy

burakcukrowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Biszkopt

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatny biszkopt, może być podstawą do innych ciast

Biszkopt

Składniki:

Biszkopt

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt
Z jajek oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy na biało z cukrem, pod koniec ubijania dodajemy jeszcze cukier waniliowy i gorącą wodę. Dobrze ubite ciasto będzie "białe" i będzie posiadać pęcherzyki powietrza. Powstanie dzięki temu nam masa, która jeszcze powinna urosnąć i zgęstnieć. Białka ubijamy z odrobiną soli - szybciej nam się ubiją białka. delikatnie wlewamy masę białkową do masy z żółtek. Na koniec dodajemy mąkę bardzo wolno mieszając. Biszkopt wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 15 minut.