Biszkopt kawowy

zewa - Przepis na: Biszkopt kawowy offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1815
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Biszkopt kawowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

biszkopt o smaku i aromacie kawy


trudność: łatwe
czas:

Biszkopt kawowy - SKŁADNIKI:

  • 6 jajek
  • 2/3 szk cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 łyżek mąki tortowej
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej

Biszkopt kawowy - PRZYGOTOWANIE:

Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę dodając cukier. Gdy piana jest ubita wsypać kawę i dalej miksować. Następnie zwolnić obroty o jeden stopień i dodać żółtka. Na koniec wsypać maki zmieszane z proszkiem do pieczenia i wszystko wymieszać na najwolniejszych obrotach. Dno tortownicy wysmarować margaryną, wylać masę biszkoptową i wyrównać powierzchnię. Biszkopt piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 minut. Po wystudzeniu przekroić na dwa lub trzy placki i przełożyć dowolną masą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biszkopt kawowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Omlet na słodko polany sorbetem Gofry z ricottą Mini naleśniczki z ananasami
Muffiny dyniowe z sosem waniliowo-cytrynowym Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Szarlotka z połówkami jabłek
Muffiny z kisielem Torcik krówkowo smietanowy Marchewkowa tarta
Muffiny owsiane z rodzynkami Tarta makowo- pomarańczowa Krem pomarańczowy- orange curd

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane