Biszkopt kawowy

zewa

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1928
zdjęcia: 1 z 3
Biszkopt kawowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

biszkopt o smaku i aromacie kawy


trudność: łatwe
czas:

Biszkopt kawowy - SKŁADNIKI:

  • 6 jajek
  • 2/3 szk cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 łyżek mąki tortowej
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej

Biszkopt kawowy - PRZYGOTOWANIE:

Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę dodając cukier. Gdy piana jest ubita wsypać kawę i dalej miksować. Następnie zwolnić obroty o jeden stopień i dodać żółtka. Na koniec wsypać maki zmieszane z proszkiem do pieczenia i wszystko wymieszać na najwolniejszych obrotach. Dno tortownicy wysmarować margaryną, wylać masę biszkoptową i wyrównać powierzchnię. Biszkopt piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 minut. Po wystudzeniu przekroić na dwa lub trzy placki i przełożyć dowolną masą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biszkopt kawowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Szafranowa a la szarlotka z rodzynkami Makowiec z pyszną masą makową Pączki parzone polane czekoladą
Krem rafaello z cieciorki Faworki tłusto-czwartkowe Marylka - proste ciasto ucierane
Pyszne ciasto maślane Pączki z orzechami Gałeczki orzechowe z marmoladą
Ciasto walentynkowe Babeczki walentynkowe Szarlotka sypana

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane