Biszkopt kawowy

zewa - Przepis na: Biszkopt kawowy offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1738
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Biszkopt kawowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

biszkopt o smaku i aromacie kawy


trudność: łatwe
czas:

Biszkopt kawowy - SKŁADNIKI:

  • 6 jajek
  • 2/3 szk cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 łyżek mąki tortowej
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej

Biszkopt kawowy - PRZYGOTOWANIE:

Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę dodając cukier. Gdy piana jest ubita wsypać kawę i dalej miksować. Następnie zwolnić obroty o jeden stopień i dodać żółtka. Na koniec wsypać maki zmieszane z proszkiem do pieczenia i wszystko wymieszać na najwolniejszych obrotach. Dno tortownicy wysmarować margaryną, wylać masę biszkoptową i wyrównać powierzchnię. Biszkopt piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 minut. Po wystudzeniu przekroić na dwa lub trzy placki i przełożyć dowolną masą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biszkopt kawowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Biszkopt z malinami i galaretką Jagodowe pieguski Kruche ciasto kokosowo - porzeczkowe
Śliwki pod kruszonką Ciasto z malinami na zimno bez pieczenia Przekąska z cukinią
Ciasto podwójnie malinowe Tarta na słodko z cukinią Drożdżowy placek z owocami
Cukiniowe ciasto z wiśniami Ciasto-pianka z owocami Torcik kawowy na zimno

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane