Biszkopt kawowy

zewa - Przepis na: Biszkopt kawowy offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1770
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Biszkopt kawowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

biszkopt o smaku i aromacie kawy


trudność: łatwe
czas:

Biszkopt kawowy - SKŁADNIKI:

  • 6 jajek
  • 2/3 szk cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 łyżek mąki tortowej
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej

Biszkopt kawowy - PRZYGOTOWANIE:

Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę dodając cukier. Gdy piana jest ubita wsypać kawę i dalej miksować. Następnie zwolnić obroty o jeden stopień i dodać żółtka. Na koniec wsypać maki zmieszane z proszkiem do pieczenia i wszystko wymieszać na najwolniejszych obrotach. Dno tortownicy wysmarować margaryną, wylać masę biszkoptową i wyrównać powierzchnię. Biszkopt piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 minut. Po wystudzeniu przekroić na dwa lub trzy placki i przełożyć dowolną masą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biszkopt kawowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Ciasto z owocami i kruszonką Tort tęczowy (nie tylko dla dzieci) Czarno białe ciasto z jabłkiem
Torcik makowy z bezami Serowe ciasto z brzoskwiniami Szarlotka z kawałkami jabłek
Szarlotka z wiśniami Rogaliki z jabłkami i brzoskwiniami Ciasteczka owsiane z orzechami
Muffinki cytrusowe Ciasteczka czekoladowe z śliwką Sernikobrownie z malinami

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane