Sposób przygotowania:
Bitki wołowe duszone w cebuli i żurawinie
Wołowinę płuczemy, osuszamy i kroimy na plastry. Tłuczemy mięso tłuczkiem przez folię na cienkie plastry. oprószamy solą, pieprzem i mąką. Obsmażamy mięso na rozgrzanym na patelni maśle. Zdejmujemy mięso z patelni, na pozostałym tłuszczu przesmażamy posiekaną cebulę. Gdy cebula lekko się zarumieni dodajemy plastry mięsa i żurawinę . Dusimy do miękkości podlewając niewielką ilością bulionu. Mięso podajemy razem z sosem z ziemniakami, kluseczkami lub z ulubioną kaszą.
![Bitki wołowe duszone w cebuli i żurawinie Bitki wołowe duszone w cebuli i żurawinie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bitki-wolowe-duszone-w-cebuli-i-zurawinie-236978.jpg)