Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Boczniaki w sosie paprykowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Boczniaki przygotowane z intensywnym sosem paprykowym mogą być dodatkiem do mięsnego obiadu lub skonsumowane z pieczywem.

Boczniaki w sosie paprykowym

Składniki:

Boczniaki w sosie paprykowym

 

Sposób przygotowania:

Boczniaki w sosie paprykowym

ETAP 1:

Boczniaki w sosie paprykowym
Paprykę zmiksować w rozdrabniaczu dorzucając trochę przypraw.

Paprykę zmiksować w rozdrabniaczu na pastę razem z koncentratem pomidorowym. Trochę dorzuciłam soli i pieprzu.

ETAP 2:

Boczniaki w sosie paprykowym
Do podsmażonej cebuli dodać pokrojone boczniaki.

Na patelni rozgrzać olej i wrzucić rozgniecione ząbki czosnku. Po chwili dołożyć pokrojoną w piórka cebulę i zeszklić.
Boczniaki oczyścić za pomocą papierowego ręcznika. Nie należy ich myć, gdyż bardzo chłoną wodę. Pokroić w paseczki i dołożyć do cebuli.

ETAP 3:

Boczniaki w sosie paprykowym
Na patelnię wlać pastę z papryki i dodać przyprawy.

Krótko podsmażyć, dokładając liść laurowy i ziele angielskie. Wlać paprykową pastę. Dusić na małym ogniu około 5 minut. W razie konieczności można podlać bulionem lub wodą. Smacznego :)