madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Brukselka w sosie serowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna brukselka do obiadu.

Brukselka w sosie serowym

Składniki:

Brukselka w sosie serowym

 

Sposób przygotowania:

Brukselka w sosie serowym
Brukselkę gotujemy w lekko osolonej wodzie, a następnie odcedzamy. Następnie do małego garnka wlewamy 3/4 szklanki wody, doprowadzamy do wrzenia. Następnie do wrzącej wody dodajemy śmietankę, mieszamy. Następnie do garnka wkładamy serek śmietankowy topiony, mąkę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając do momentu, aż sos zgęstnieje. Następnie przestudzoną brukselkę przekładamy do salaterki, polewamy sosem serowym, mieszamy.

Tagi:

brukselka