pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Bruschetta z ogórków małosolnych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

przekąska rodem z Włoch w polskim wydaniu

Bruschetta z ogórków małosolnych

Składniki:

Bruschetta z ogórków małosolnych

 

  • 1 bułka typu włoskiego np. ciabatta
  • 5 ogórków małosolnych
  • 1 łyżka koperku pokrojonego
  • 1 ząbek czosnku
  • olej rzepakowy do posmarowania kromek

Sposób przygotowania:

Bruschetta z ogórków małosolnych
Ogórki małosolne (najlepsze są takie 1-1,5 dniowe jeszcze nie przesolone) kroimy w równą kosteczkę. Dodajemy posiekany koperek i mieszamy. Ciabattę kroimy w kromeczki i rumienimy na patelni grillowej. Pamiętamy aby rumieniona strona kromki była zawsze posmarowana olejem rzepakowym. Zarumienione kromki nacieramy czosnkiem przekrojonym po połowie, a na to nakładamy masę ogórkowo-koperkową. Smacznego.

Tagi:

ogórki