Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Bułeczki zapiekane z pasztetem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

czyli smakowite kanapki na gorąco

Bułeczki zapiekane z pasztetem

Składniki:

Bułeczki zapiekane z pasztetem

 

  • 2-3 bułeczki typu kajzerki,
  • 4-6 plastrów pasztetu domowego,
  • 8-12 cienkich plasterków sera, użyłam Zbójnickiego, ale dajcie taki jaki lubicie,
  • 4-6 łyżeczek ketchupu,
  • do posypania: posiekany szczypior

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki zapiekane z pasztetem
Bułki przekroić poziomo na pół, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia albo folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 2-3 min. aż zaczną się rumienić. Wyjąć i na każdej połówce ułożyć po plasterku sera, na to plaster pasztetu i znów plaster sera - wstawić z powrotem do piekarnika na ok. 3-5 min.. - ser ma się roztopić a bułki zrumienić. Po wyjęciu każdą zapiekankę posmarować ketchupem i posypać szczypiorkiem. Podawać na gorąco.