anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Bułki zapiekane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zawsze można wykorzystać do zrobienia tych zapiekane bułek które są już trochę twarde i nie mamy ochoty już ich jeść.

Bułki zapiekane Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bułki zapiekane

 

Sposób przygotowania:

Bułki zapiekane
Bułki przekroić na połówki. Jajko roztrzepać bardzo dokładnie z mlekiem. Każda połówkę nasączyć przygotowanym jajkiem. Delikatnie posolić. Ser pokroić w drobną kostkę lub jak mamy w kawałku to zetrzeć na dużych oczkach. Ser ułożyć na bułkach, bułki ułożyć na blaszce i piec około 10 - 15 minut w temperaturze 170 stopni.
Bułki zapiekane
Ser ułożyć tak aby nie splynoł w czasie pieczenia