Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Cebulaki 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Chrupiące cebulowe kotleciki z złotym cieście.

Cebulaki 5 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cebulaki 5

 

  • duże cebule - 4 szt
  • mąka - 30 dag
  • jajka - 2 szt
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1 łyżeczka
  • cukier - 1 łyżeczka
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Cebulaki 5
Cebulę obieramy. Kroimy w plastry ( mniej więcej na szerokośc 0,5 cm ). Posypujemy solą , pieprzem i cukrem z dwóch stron. Odstawiamy " do przegryzienia " na ok. 20 minut. Mąkę rozrabiamy z jajkami i taką ilością wody , by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Doprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy olej na patelni. Cebulę moczymy w cieście. Smażymy z 2 stron na złoty kolor. Zajadamy z ulubionymi sosami np. majonezowym i ketchupem.Smacznego!
Cebulaki 5
Chrupiące cebulowe kotleciki z złotym cieście.
Cebulaki 5
Chrupiące cebulowe kotleciki z złotym cieście.

Tagi:

jajko jajka