szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Ciastka francuskie z bananem i konfiturą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dla niespodziewanych gości, czyli ciasta francuskie z tego co aktualnie mamy w domu.

Ciastka francuskie z bananem i konfiturą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciastka francuskie z bananem i konfiturą

 

  • 1/2 opakowania ciasta francuskiego (ok 150 g)
  • 1 banan
  • konfitura z malin

 

Sposób przygotowania:

Ciastka francuskie z bananem i konfiturą
Ciasto francuskie rozkładamy na płasko i kroimy na kwadraty ( u mnie wyszło 6). Banana obieramy ze skóry i kroimy na cienkie plasterki. Na środek każdego kwadrata ciasta nakładamy łyżeczkę konfitury z malin, a na nią po 3 plasterki banana. Zbieramy wszystkie rogi kwadrcików z ciasta i łączymy je ze sobą tworzac takie małe zawiniątka. Pieczemy ok 15-20 minut w piekarniku na grzanym do 180 stopni.
Ciastka francuskie z bananem i konfiturą
Potrzebujemy gotowe ciasto francuskie banana i konfiture
Ciastka francuskie z bananem i konfiturą
Na każdy kwadrat z ciasta nakładmy konfiture
Ciastka francuskie z bananem i konfiturą
Na konfiture kładziery po 3 plasterki banana
Ciastka francuskie z bananem i konfiturą
Całość zbieramy w takie oto ciasteczka i do piekarnika.