kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Ciastka makowo-migdałowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciastka makowo-migdałowe bez pieczenia

Ciastka makowo-migdałowe

Składniki:

Ciastka makowo-migdałowe

 

  • 6 łyżeczek cukru
  • 1 szklanka maku
  • 2 łyżki posiekanych migdałów
  • 1 szklanka miodu
  • oliwa do natłuszczenia blaszki

Sposób przygotowania:

Ciastka makowo-migdałowe
Zagotować cukier z miodem i makiem. Po czym lekko podgrzać aż masa się zarumieni. Wsypać posiekane orzechy. Dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć cienką warstwą na natłuszczonej blaszce. Pozostawić do zastygnięcia. Kroić ostrym nożem.

Tagi:

mak ciastka deser