Ciastka pólfrancuskie

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Ciastka pólfrancuskie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo dobre ciasteczka do kawusi.


trudność: średnie
czas:

Ciastka pólfrancuskie - SKŁADNIKI:

Ciastka pólfrancuskie - PRZYGOTOWANIE:

Na stolnicy przesiać mąkę, posiekać z margaryną, dodać żółtka i dodać śmietany tyle ile zabierze ciasto(może być więcej niż
6 łyżek). Ciasto wstawić do lodówki i schłodzić około dwie godziny. Wyjąć ciasto na stolnicę, rozwałkować na placek grubości pól centymetra i wycinać ciasteczka różnymi foremkami. Blaszkę wysmarować tłuszczem, układać ciastka, wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać grubym cukrem kryształem i piec na złoty kolor w temperaturze 200 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciastka pólfrancuskie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z ciasta francuskiego
Ślimaczki z ciasta francuskiego z trawą cytrynową Szybkie tarty z czerwoną pomarańczą Jagodowe wiatraczki z ciasta francuskiego
Francuskie rureczki z kremem budyniowym Krajanka z ciasta francuskiego Ciastka francuskie z budyniem
Grzebyki z truskawkową konfiturą Jabłkowo brzoskwiniowe koperty Trójkąciki z ciasta francuskiego z jabłkami
Ciasteczka francuskie z budyniem i rodzynkami Ślimaczki z truskawkami kandyzowanymi Francuskie ciastka na śniadanie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane