Ciastka pólfrancuskie

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Ciastka pólfrancuskie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo dobre ciasteczka do kawusi.


trudność: średnie
czas:

Ciastka pólfrancuskie - SKŁADNIKI:

Ciastka pólfrancuskie - PRZYGOTOWANIE:

Na stolnicy przesiać mąkę, posiekać z margaryną, dodać żółtka i dodać śmietany tyle ile zabierze ciasto(może być więcej niż
6 łyżek). Ciasto wstawić do lodówki i schłodzić około dwie godziny. Wyjąć ciasto na stolnicę, rozwałkować na placek grubości pól centymetra i wycinać ciasteczka różnymi foremkami. Blaszkę wysmarować tłuszczem, układać ciastka, wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać grubym cukrem kryształem i piec na złoty kolor w temperaturze 200 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciastka pólfrancuskie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z ciasta francuskiego
Ciastka francuskie z budyniem Grzebyki z truskawkową konfiturą Jabłkowo brzoskwiniowe koperty
Trójkąciki z ciasta francuskiego z jabłkami Ciasteczka francuskie z budyniem i rodzynkami Ślimaczki z truskawkami kandyzowanymi
Francuskie ciastka na śniadanie Ciasteczka -faworki z ciasta francuskiego Ciastka - koperty z jabłkami
Słodkie obwarzanki z polewą śmietanową Francuskie koperty z jabłkiem Francuskie zawijasy z czekoladą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane