Ciastka pólfrancuskie

Danuta Prorok - Przepis na: Ciastka pólfrancuskie offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Ciastka pólfrancuskie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo dobre ciasteczka do kawusi.


trudność: średne
czas:

Ciastka pólfrancuskie - SKŁADNIKI:

  • 60 dag mąki
  • 50 dag margaryny
  • 4 żółtka
  • jajko
  • 6 łyżek kwaśnej śmietany

Ciastka pólfrancuskie - PRZYGOTOWANIE:

Na stolnicy przesiać mąkę, posiekać z margaryną, dodać żółtka i dodać śmietany tyle ile zabierze ciasto(może być więcej niż
6 łyżek). Ciasto wstawić do lodówki i schłodzić około dwie godziny. Wyjąć ciasto na stolnicę, rozwałkować na placek grubości pól centymetra i wycinać ciasteczka różnymi foremkami. Blaszkę wysmarować tłuszczem, układać ciastka, wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać grubym cukrem kryształem i piec na złoty kolor w temperaturze 200 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciastka pólfrancuskie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z ciasta francuskiego
Francuskie z twarogiem Ciastka francuskie z serem i jagodami Rurki nadziewane  kremem
Poduchy z brzoskwiniami Francuskie dołki z makiem i jabłkami Francuskie pierożki – ciasteczka z truskawkami
Owocowe ciasteczka francuskie Ciasteczka francuskie czekoladowo-truskawkowe Ciastka francuskie z truskawkami i serem
Tarta jabłkowa Ciacha francuskie z kokosem Rogaliki francuskie z truskawkami i muscovado

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane