Ciastka pólfrancuskie

Danuta Prorok - Przepis na: Ciastka pólfrancuskie offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Ciastka pólfrancuskie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo dobre ciasteczka do kawusi.


trudność: średne
czas:

Ciastka pólfrancuskie - SKŁADNIKI:

  • 60 dag mąki
  • 50 dag margaryny
  • 4 żółtka
  • jajko
  • 6 łyżek kwaśnej śmietany

Ciastka pólfrancuskie - PRZYGOTOWANIE:

Na stolnicy przesiać mąkę, posiekać z margaryną, dodać żółtka i dodać śmietany tyle ile zabierze ciasto(może być więcej niż
6 łyżek). Ciasto wstawić do lodówki i schłodzić około dwie godziny. Wyjąć ciasto na stolnicę, rozwałkować na placek grubości pól centymetra i wycinać ciasteczka różnymi foremkami. Blaszkę wysmarować tłuszczem, układać ciastka, wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać grubym cukrem kryształem i piec na złoty kolor w temperaturze 200 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciastka pólfrancuskie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z ciasta francuskiego
Empanady polsko-meksykańskie. Francuskie z migdałowym mascarpone Francuskie rożki z brzoskwiniami
Tarta fine z jabłkami Francuskie rożki malinowo - jeżynowe Francuskie ciasteczka z kremem czekoladowym
Francuskie ślimaczki z morelami Ciastka francuskie z owocami i migdałami Ciasto francuskie z borówką
Francuskie koperty z wiśniami Francuskie sakiewki z wiśniami Francuskie z twarogiem

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane