Ciastka pólfrancuskie

Danuta Prorok - Przepis na: Ciastka pólfrancuskie offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Ciastka pólfrancuskie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo dobre ciasteczka do kawusi.


trudność: średne
czas:

Ciastka pólfrancuskie - SKŁADNIKI:

  • 60 dag mąki
  • 50 dag margaryny
  • 4 żółtka
  • jajko
  • 6 łyżek kwaśnej śmietany

Ciastka pólfrancuskie - PRZYGOTOWANIE:

Na stolnicy przesiać mąkę, posiekać z margaryną, dodać żółtka i dodać śmietany tyle ile zabierze ciasto(może być więcej niż
6 łyżek). Ciasto wstawić do lodówki i schłodzić około dwie godziny. Wyjąć ciasto na stolnicę, rozwałkować na placek grubości pól centymetra i wycinać ciasteczka różnymi foremkami. Blaszkę wysmarować tłuszczem, układać ciastka, wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać grubym cukrem kryształem i piec na złoty kolor w temperaturze 200 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciastka pólfrancuskie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z ciasta francuskiego
Fornetti z nadzieniem Francuskie z bananami Ciasteczka francuskie ze śliwkami
Francuskie z kokosem Ciasteczka z konfiturą Francuskie tartaletki z serem i figami
Ciastka francuskie z jabłkami i brzoskwiniami Ciastka francuskie ze śliwkami i czekoladą Francuskie z ricottą i owocami
Empanady polsko-meksykańskie Francuskie z migdałowym mascarpone Francuskie rożki z brzoskwiniami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane