Ciastka pólfrancuskie

Danuta Prorok - Przepis na: Ciastka pólfrancuskie offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Ciastka pólfrancuskie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo dobre ciasteczka do kawusi.


trudność: średne
czas:

Ciastka pólfrancuskie - SKŁADNIKI:

Ciastka pólfrancuskie - PRZYGOTOWANIE:

Na stolnicy przesiać mąkę, posiekać z margaryną, dodać żółtka i dodać śmietany tyle ile zabierze ciasto(może być więcej niż
6 łyżek). Ciasto wstawić do lodówki i schłodzić około dwie godziny. Wyjąć ciasto na stolnicę, rozwałkować na placek grubości pól centymetra i wycinać ciasteczka różnymi foremkami. Blaszkę wysmarować tłuszczem, układać ciastka, wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać grubym cukrem kryształem i piec na złoty kolor w temperaturze 200 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciastka pólfrancuskie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z ciasta francuskiego
Francuskie kwiatki z wiśniami Ciasteczka a`la palmiery Palmiery takie małe a takie pyszne
Mini serniczki na zimno Ciasto francuskie z jabłkami i orzechami Ciastka francuskie
Słodkie marchewki z bitą śmietaną Napoleonka z kremem Ciastka francuskie z ananasem
Palmiery cynamonowe Fornetti z nadzieniem Francuskie z bananami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane