aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciasto bakaliowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pyszny wypiek do kawki :) Lubię ciasta z bakaliami i polecam każdemu wielbicielowi tych dodatków!!! :))

Ciasto bakaliowe

Składniki:

Ciasto bakaliowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto bakaliowe
Wykonanie: Ciasto: Z mąki, cukru pudru, margaryny, żółtek, proszku do pieczenia i cukru waniliowego zagnieść ciasto. Ciasto z orzechami: Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka i resztę składników, a na końcu pianę z białek. Przełożenie: Ciasto- powidło- orzechy, wiśnie- starte na tarce jabłka- ciasto orzechowe- piec do godziny w 180 stopniach. Foremka 25/36.

Tagi:

ciasto