Sposób przygotowania:
Ciasto wafelkowo orzechoweI
1. Wafelki kakaowe kruszę, orzechy przekładam do woreczka i rozbijam na mniejsze części.
2. Na dnie formy układam namoczone w mleku herbatniki i smaruję cienko masą kajmak.
II
3. Śmietanę ubijam z mascarpone mikser około 5 minut. Następnie 1/3 masy odkładam a do pozostałej dodaję pokruszone wafelki i połowę orzechów. Połowę tej masy wykładam na masę kajmak.
III
4. Ponownie układam herbatniki namoczone w mleku. Do pozostałej masy z wafelkami dodaję 1 łyżkę masy kajmak i dokładnie mieszam, Masę wykładam na herbatniki
IV
5. Masę przykrywam ostatnią warstwą z herbatników, smaruję masą kajmak, następnie układam masę białą
V
6. Czekoladę ścieram na tarce o dużych oczkach łączę z pozostałymi orzechami i posypuję wierzch ciasta.
7. Ciasto chłodzę w lodówce dwie godziny.
VI
8. Gotowe.
9. Smacznego.