Sposób przygotowania:
Ciasto wafelkowo orzechoweI
![Ciasto Wafelkowo Orzechowe Ciasto Wafelkowo Orzechowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-wafelkowo-orzechowe-581682.jpg)
1. Wafelki kakaowe kruszę, orzechy przekładam do woreczka i rozbijam na mniejsze części.
2. Na dnie formy układam namoczone w mleku herbatniki i smaruję cienko masą kajmak.
II
![Ciasto Wafelkowo Orzechowe Ciasto Wafelkowo Orzechowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-wafelkowo-orzechowe-581683.jpg)
3. Śmietanę ubijam z mascarpone mikser około 5 minut. Następnie 1/3 masy odkładam a do pozostałej dodaję pokruszone wafelki i połowę orzechów. Połowę tej masy wykładam na masę kajmak.
III
![Ciasto Wafelkowo Orzechowe Ciasto Wafelkowo Orzechowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-wafelkowo-orzechowe-581684.jpg)
4. Ponownie układam herbatniki namoczone w mleku. Do pozostałej masy z wafelkami dodaję 1 łyżkę masy kajmak i dokładnie mieszam, Masę wykładam na herbatniki
IV
![Ciasto Wafelkowo Orzechowe Ciasto Wafelkowo Orzechowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-wafelkowo-orzechowe-581685.jpg)
5. Masę przykrywam ostatnią warstwą z herbatników, smaruję masą kajmak, następnie układam masę białą
V
![Ciasto Wafelkowo Orzechowe Ciasto Wafelkowo Orzechowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-wafelkowo-orzechowe-581686.jpg)
6. Czekoladę ścieram na tarce o dużych oczkach łączę z pozostałymi orzechami i posypuję wierzch ciasta.
7. Ciasto chłodzę w lodówce dwie godziny.
VI
![Ciasto Wafelkowo Orzechowe Ciasto Wafelkowo Orzechowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-wafelkowo-orzechowe-581687.jpg)
8. Gotowe.
9. Smacznego.