olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Cukinia wodna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

zdrowa i pożywna cukinia z wody, posypana zrumienioną tartą bułką i polana masełkiem.

Cukinia wodna

Składniki:

Cukinia wodna

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia wodna
Bardzo młode cukinie pokroić w słupki razem ze skórką, a starsze umyć, cienko obrac, pokroić w długie, niezbyt cienkie słupki. Ze starszych cukini lepiej jest wykroić miąższ z wykształconymi pestkami. Rozdrobnioną cukinię wlożyć do dużej ilości wrzącej, osolonej wody z dodatkiem cukru, gotować ok. 8 miut. Po odcedzeniu posypać zrumienioną bułką tartą i polać stopionym masełkiem.

Tagi:

tarta cukinia