ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Cynamonowa chałka z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne śniadanie:smażona chałka z mlekiem i dżemem :)

Cynamonowa chałka z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cynamonowa chałka z patelni

 

  • Kilka kromek chałki (najlepiej takiej już nie pierwszej świeżości)
  • 100 ml mleka
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • kawałek masła

Sposób przygotowania:

Cynamonowa chałka z patelni
Chałkę kroimy w grubsze plastry. W miseczce mieszamy mleko z cynamonem i cukrem. Chałkę maczamy z dwóch stron w mleku (ale tylko delikatnie,dosłownie sekundę na każdą ze stron, tak aby chałka zbytnio nie namokła). Następnie kromki chałki smażymy na rozgrzanym masełku, każdą ze stron do zrumienienia żeby były złotobrązowe i delikatnie chrupiące. Smakuje najlepiej z konfiturą lub dżemem i mlekiem.
Cynamonowa chałka z patelni
można użyć lekko czerstwej chałki,która nam została
Cynamonowa chałka z patelni
mleko mieszamy z cynamonem i cukrem trzcinowym
Cynamonowa chałka z patelni
chałkę delikatnie moczymy w mleku ...
Cynamonowa chałka z patelni
i smażymy na patelni na złoty kolor :)