pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Dip szafranowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

jeden z droższych dipów

Dip szafranowy

Składniki:

Dip szafranowy

 

  • 1 szczypta szafran,
  • sok z cytryny,
  • 1 łyżka chrzan ze słoika,
  • sól, pieprz,
  • 15 pistacje,
  • 50 ml oliwa extra vergin,
  • 200 g serek homogenizowany

 

Sposób przygotowania:

Dip szafranowy
Szczyptę szafranu mieszamy z sokiem cytrynowym i chrzanem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy serek i ucieramy lejąc oliwę, aż składniki dobrze się połączą. Dekorujemy rozkruszonymi pistacjami. Doskonały dip do warzyw gotowanych na parze.

Tagi:

dip sosy